Wie ben ik?

Ik werd geboren in 1944 in Zaandam, verhuisde op mijn 13e met mijn ouders, broer en zus mee naar Amsterdam, en studeerde algemene politieke en socialewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie economische politiek.

Voor mijn studietijd deed ik ruim twee jaar vervangende dienst in de Rijks Psychiatrische Inrichting van Eindhoven.

Na mijn studie werkte ik korte tijd aan de UvA als wetenschappelijk medewerker, daarna als docent en leidinggevende aan de Academie voor Sociale Arbeid in Groningen, en vervolgens aan de Economische Faculteit van de Hanzehogeschool bij de opleidingen Management Economie en Recht, International Business Studies en Vastgoed en Makelaardij.

Naast mijn werk was ik jarenlang actief in verschillende stichtingsbesturen op het terrein van maatschappelijk werk en kinderbescherming en acht jaar lid van de gemeenteraad van Bedum  voor de PvdA.

In het HBO legde ik contacten met opleidingen, bedrijven en andere organisaties in het buitenland om studenten en docenten met elkaar in contact te brengen. Ik gaf les in Hongarije, Duitsland en de Verenigde Staten en organiseerde gemeenschappelijke internationale projecten met opleidingen, internationale organisaties en bedrijven.

Mijn ervaringen legde ik vast in een verschillende boeken over besluitvorming, organisatie en communicatie.

Tot mijn hobby’s behoren: lezen, schrijven, reizen, zeilen, muziek en fotografie.

Inmiddels ben ik ‘met pensioen’ en dat me geeft extra tijd om te schrijven, lezingen en adviezen te geven en mij met mijn hobby’s bezig te houden