Hobby’s

Zeilen: sinds juni 2012 heb ik weer een zeilboot, een Moody 35. De eerste ervaringen zijn positief, zoals ik verwachtte uit mijn eerdere ervaringen met Moody (een Moody 346, haar voorganger in de ontwerpen) en de tests van dit nieuwere type in   (Engelse) watersportbladen. De jaren hiervoor zeilde ik met een Contest 32 op tochten naar Engeland, vanuit Frankrijk naar Nederland, en naar Denemarken. Een eerdere tocht naar Engeland was als opstapper op een Hanse 41. De Moody 35 is een echte toerboot met een prettige accommodatie en een praktische zeilvoering (rolzeilen).

 

 

 

 

 

 

 

 

Reizen en andere hobby’s

Zeilen is een vorm van reizen. Hoe interessant tochten over het water ook zijn, reizen over land biedt weer heel andere mogelijkheden. Je reist meestal sneller, ziet grotere gebieden en meer variatie: indrukwekkende landschappen, boeiende steden, historische plekken; je ziet hoe mensen wonen, werken, winkelen enzovoort.  Daarom heb ik altijd met gretige nieuwsgierigheid andere landen bezocht, vooral in Europa en de Verenigde Staten, en in beperkte mate in andere werelddelen.

Als kind heb ik veel getekend en geschilderd; later is daar de klad in gekomen en heb ik niet genoeg tijd gestoken in het ontwikkelen van een betere, eigen stijl. Misschien neem ik die hobby nog eens op, hoewel mijn huidige andere bezigheden die ruimte  niet lijken toe te laten, zelfs niet tijdens vakanties. Fotograferen is een snellere manier om beelden vast te leggen!

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *